Magnesium og Glucosamin mod slidgigt

Flere af dem som dyrker rigtig meget træning har måske oplevet begyndende symptomer på slidgigt. En træls og smertefuld lidelse som i mange tilfælde ikke kan behandles.
Dog er det muligt at lindre smerterne og symptomerne med smertestillende produkter og de bivirkerne som kommer med dagligt forbrug af disse. Derfor er mange der har daglige problemer med slidgigt på udkig efter alternative løsninger. Og her kommer produkter som magnesium eller Glucosamin så ind i billedet. Men virker disse produkter eller er det blot spild af penge?
Med lad os starte med at kigge lidt nærmere på hvad slidgigt er for en størrelse.

Hvad er slidgigt?

Sygdommen slidgigt – eller artrose (osteoartrose) som det også kaldes – er en meget almindelig gigtsygdom, som kommer af at væv og brusk omkring vores led langsomt bliver ødelagt, hvilket fører til smerte og stivhed.
Slidgigt er en temmelig almindelig sygdom, og er den mest almindelige af de cirka 200 gigtsygdomme som eksisterer. Omkring 350.000 danskere lider i større eller mindre grad af slidgigt. Cirka halvdelen af disse døjer dagligt med smerte eller gener på grund af sygdommen. Resten mærker ikke de store gener til det, eller påvirkes kun i perioder.
Sygdommen kan endnu ikke helbredes, men der er forskellige mulighed for at lindre smerterne eller symptomerne. F.eks. med produkter som Magnesium eller Glucosamin. Lad os prøve at se lidt nærmere på disse 2 produkter.

Glucosamin mod slidgigt

Glukosamin er et helt almindeligt sukkerstof, som forekommer naturligt i vores krops bindevæv og brusk.
Når det kommer ind i bruskcellerne, bliver disse stimuleret til at producere kollagen og andre knoglesubstanser, og hjælper dermed med til at bevarer vores ledbrusk. Af denne grund falder Glukosamin også ind under bruskbeskyttende stoffer. Skal man købe Glukosamin fås det f.eks. som Glucosamin pulver som du kan blande i maden eller et glas vand.
Flere undersøgelser har vist at Glucosamin er en rigtig god mulighed til lindring af let til moderat slidgigt. Det er et produkt som er grundigt testet, både på dyr og på mennesker. Og i mange af disse test har det faktisk også vist positive resultater.
Et af de mere populære Glucosamin produkter er Dolenio Glucosamin eller Glucosamin Copyfarm. Især mange ældre, som i forvejen har problemer med deres mobilitet tager jævnligt et Glucosamin tilskud for at reducere disse problemer.

Glucosamin kan købes som håndkøbs medicin i de fleste apoteker eller online i butikker som Med24.dk eller Salsa 110.

Læs mere om: Salsa 110

Hvorfor bruge et produkt som glucosamin mod slidgigt?

Magnesium mod slidgigt

Et andet natur produkt som for mange har en god lindrende effekt på slidgigt er magnesium.
Magnesium er et grundstof som bruges til stærke og lette metallegeringer, til fyrværkeri, som afføringsmiddel og som et populært kosttilskud. I kropper er der over 300 funktioner som gør brug af magnesium hvilket gør det til et ret vigtigt miniral for os mennesker.
Det er et grundstof med mange anvendelses områder. Men når vi snakker slidgigt, så er det ofte i form af magnesiumcitrat eller som magnesium +300 at vi bruger det. Begge er 2 meget populære kombinations produkter som indeholder magnesium, der nemt kan optages i kroppen.

Men virker Glucosamin og Magnesium så mod slidgigt?

Glucosamin

Forskning i, om glucosamin virker mod slidgigt, har givet blandede resultater. Nogle kliniske studier viser, at glucosamin kan hjælpe med at reducere smerte og forbedre funktionaliteten i leddene, især hos personer med moderat til svær slidgigt. Andre studier har dog fundet, at effekten ikke er meget større end placebo. Det betyder, at mens nogle patienter oplever en vis lindring, er der mange, der ikke mærker nogen betydelig forbedring. Det er derfor ikke en universel løsning, men det kan være værd at prøve for nogle individer, især hvis de ikke oplever bivirkninger.

Magnesium

Magnesium spiller en vigtig rolle i muskelfunktion og nerveoverførsel. Der er noget forskning, der antyder, at magnesium kan hjælpe med at lindre smerte og kramper forbundet med muskel- og ledproblemer. Imidlertid er der ikke meget specifik evidens, der viser, at magnesium direkte påvirker slidgigtssymptomer. Nogle patienter rapporterer dog, at de føler en forbedring i deres generelle velbefindende og en reduktion i muskelkramper, hvilket indirekte kan lette nogle af de ubehag, der er forbundet med slidgigt.

Mange længer vil dog stadig sige at effekten af glucosamin og magnesium på slidgigt stadig et omdiskuteret emne. Glucosamin kan tilbyde nogle patienter lindring, men effekten varierer meget. Magnesiums direkte effekt på slidgigt er mindre klar, men det kan hjælpe med at reducere muskelkramper og forbedre det generelle velbefindende. Det er vigtigt at konsultere en læge, før man starter på nye kosttilskud, da de kan have interaktioner med andre medicin eller underliggende helbredstilstande.

Flere patienter med kroniske smerter ved slidgigt, har efter en periode med et magnesium tilskud, oplevet en reduktion er gener og smerter fra gigten. Umiddelbart er der ikke noget medicinsk grund til at det skulle have en så god effekt. Men flere som har brugt det, har haft stor gavn af det.
Det vil også fint kunne kombineres med et produkt som Glucosamin, så man dermed opnår en endnu større virkning. Ofte kan dette være vejen til at undgå at tage smertestillende medicin eller i det mindste reducere mængden af medicin.

For mere information om magnesium som kosttilskud, se væres forrige indlæg Magnesium og magnesiumcitrat som kosttilskud

Både Magnesium og Glucosamin kan for mange være gode midler mod slidgigt. Men for mange som er svært påvirker er det desværre ikke altid disse produkter hjælper meget. For at de kan give en god effekt, skal der være nok brusk omkring de påvirkede led. Er det ikke det, så vil produkter som magnesium eller glucosamin ikke være specielt brugbare. Har du endnu ikke selv prøvet dem, så kunne det være du skulle give det en chance? I forhold til smertestillende medicin, er der meget få bivirkninger, og vi snakker også en helt anden pris. Så giv det en chance, det kan sagtens tænkes du er en af de mange som oplever en bedre livskvalitet med disse produkter.